Motorvakantie reisverhaal van Landgraaf op de motor naar Griekenland.
Motorvakantie Griekenland 1994..

Vakantieverslag motorvakantie Griekenland 1994..

Samen met Trudie en Jopie mijn vrienden uit Den Helder vertrokken op 15 augustus 1994.

Nadat Joost en Trudie bij mij hebben overnacht en de avond van te voren nog de nodige details hebben doorgesproken zijn wij om 8.30 uur vertrokken in Landgraaf nadat wij nog even de benzinetanks van onze motoren hebben laten volgooien .De reis ging voorspoedig en het was een heerlijk weertje. Onderweg zijn wij natuurlijk meermaals gestopt om te tanken en te rusten en het belangrijkste om een shagje te roken. Duitsland is natuurlijk een en al AUTOBAHN en dat is niet leuk met de motor maar je moet er eenmaal doorheen. Onderweg heeft Trudie nog koffie gezet en hebben we de van thuis meegenomen broodjes gegeten. Doorgereden tot vlak voor de Zwitserse grens in het plaatsje Lorach aangekomen ongeveer 5 km voor Basel. Daar hebben wij eerst eens lekker gegeten op een terrasje. Lekker in het avondzonnetje omdat het toch al heerlijk zuidelijk weer begon te worden.

motorrit naar griekenland met de motor naar griekenland

Daarna zijn wij op zoek gegaan naar een Camping die we dan ook snel gevonden hadden. Tijdens het inschrijven bij de Camping begon Joost ineens met zijn ,,Internationaal Campingcarnet,, te zwaaien waarop wij tot mijn verbazing ineens een rabat van 40% kregen. Joost trok meteen een gezicht alsof hij reeds jaren , wekelijks op een Camping lag. De prijs die we moesten betalen was 9 DM per persoon. Nadat we blauw lagen van het lachen hebben we de tenten opgezet , die van mij zag je amper staan omdat hij wel echt klein was. Nadat we nog koffie hadden gezet zijn we toch maar zonder te gaan douchen in de slaapzak gekropen, we waren doodmoe.

camping in Lorach Lorach camping

DINSDAG 16 AUGUSTUS.

Vanmorgen eerst koffie en dan onder de douche, het was een heel nette camping en het sanitair was heel erg netjes. Nadat we de tenten weer onder een lachbui hadden ingepakt zijn we eerst in het dorp geld gaan omwisselen.
Toen ,,On the road again,, Wij waren via een kleine grensovergang de grens overgestoken naar Zwitserland en hadden dus geen sticker gekocht voor de Zwitserse autobahn, ondanks dat we ook nog aan de grens gestopt waren om nog geld te wisselen. Bij een tankstation op de autobahn getankt en tevens een vignet gekocht bij een zeer onbeschofte vent van het tankstation. Door Zwitserland rijden was natuurlijk genieten heerlijk landschap, goede wegen en het zonnetje tegemoet.
Alleen de Gotthart tunnel was natuurlijk een verschrikking omdat er een vreselijke stank hangt. Vlak achter de tunnel hebben we nog koffie gezet op de parkeerplaats en enkele foto's gemaakt. Omdat we eigenlijk een beetje de gewoonte hadden om na 25 tot 40 km rijden de vingers in de lucht te steken als gebaar om een rookpauze in te lassen, bleek dat we iets veel aan het pauzeren waren geslagen en kwamen we aan de Zwitserse/Italiaanse grens er achter dat we wat krap in de tijd kwamen te zitten.
Ondanks dat we daarna toch iets minder pauzeerden wisten we eigenlijk wel dat we de boot in Ancona die avond niet meer zouden halen.

Tot vlak voor Ancona doorgereden (10 KM)
Daar hebben wij bij een tankstation overnacht. Eerst het slaapplaatsje uitzoeken achter een dieselpomp, plastic neerleggen, luchtbedden op pompen slaapzak neerleggen koffie zetten ( Trudie zette de gasbrander alvast even klaar op de dieselpomp!!) en toen toch nog maar even soep gemaakt omdat we de hele dag vrij weinig hadden gegeten.
We waren ook weer doodmoe ook omdat vooral het laatste stuk , vrij vermoeiend was omdat het al stikdonker was.
Lekker gepit alleen Jopie niet zo goed omdat die de hele tijd wakker werd omdat een vrachtwagen met een koelinstallatie te veel herrie maakte.

WOENSDAG 17 AUGUSTUS.


Vanmorgen in Ancona aangekomen en eerst eens gaan informeren naar de prijzen van de boten.

ancona haven slapen bij de inoanlines
Wachten !! slapen aan boord

De boot zou vertrekken om 1 uur en kostte 147000 lires=ongeveer 170 gulden. Eerst hebben wij in de haven tegenover de vertrekkade nog wat peperduurs gegeten en koffie gedronken. Joost en Trudie zijn daar blijven zitten en ik was het slachtoffer om inkopen te gaan doen om op de boot genoeg in voorraad te hebben. Broodjes,kaas en drinken.
Nadat we aan boord de motoren hadden vastgebonden hebben we de spullen verzameld om de komende 24 uur mee rond te komen. Eerst even georienteerd en daarna eerst eens een douche genomen, die Trudie als eerste had ontdekt, bloedheet. Heerlijk nu zaten we daar dus ook echt als vakantiegangers in onze zomerspulletjes. Ondanks dat we genoeg te eten bij ons hadden was de verleiding te groot om niet warm te eten in de Selfserveresto. Voor de rest hebben wij alleen maar gerust en gelachen. Aan bakboord hebben wij in de openlucht onze slaapplaats in orde gemaakt en hebben we heerlijk gepit. Nu alleen nog maar even 23 uur varen..

DONDERDAG 18 AUGUSTUS.


Vanmiddag aangekomen om 1 uur in Korfoe-stad, heerlijk wij zijn in Griekenland. Eerst op zoek naar een kamer. Wij waren als eerste maar even naar een adres gegaan dat mij bekend was. De prijs die die vent vroeg was veel te hoog, 13000drs , hij wilde ons nog matsen en na een helehoop bekketrekkerij en allerlei gebaren wilde hij nog wel iets voor ons doen, en dat terwijl zijn vrouw al onze kamer in orde aan het maken was. Maar nadat wij onze koffie gedronken hadden en niet tevreden over zijn prijs waren zijn we afgenokt. Een hele klus trouwens omdat Joost met zijn Spaceshuttle even moest draaien in de tuin. Wij zijn toen maar wat gaan rijden richting LEFKEMI, en in st.Georges Beach hebben we via een terrashouder een geschikte kamer gevonden, die na later bleek ook onze mooiste zou zijn.

appartement corfu

4000 drs echt prachtig, met een mooie plek om de motor te wassen en parkeren, zelfs de aanhanger van Joost stond onderdak. Hele fijne mensen, zij hadden jaren in Brussel gewoond en hadden met hun spaarcentjes dit huis neergezet, maar verhuurden alleen maar via mond reclame van vrienden. Dus weer eens lekker douchen, de motortassen uitpakken en eens lekker alles uitstallen op bed zodat je weer eens een beetje overzicht hebt. Nadat we ons eens lekker hadden opgeknapt zijn wij gaan eten; Souflaki, frites en Griekse salade. Heerlijk. Savonds nog lekker koffie gedronken en het plaatsje even bekeken, lekker rustig mooi strandje, het is echt een plaatsje dat nog aan het begin staat van het toerisme er zijn de nodige restaurantjes en winkeltjes en de fietsverhuurder maar voor de rest nog onbedorven.

VRIJDAG 19 AUGUSTUS.


Vandaag eens een rustige dag van gemaakt nadat we weer vroeg op waren zijn we naar het strand van Agios George gegaan en hebben daar wat gekuierd en genietst. Voor de rest door het dorpje gelopen en nog even naar Potames geweest het plaatsje waar we op het terras het adres van onze kamer hebben gekregen. Yatsee zou onze traditionele vakantiespel zijn geworden als Trudie niet haar been had verbrand aan mijn uitlaat bij het afstappen. Ze had zich dus echt erg verbrand maar buiten een paar spontane tranen gaf ze eigenlijk geen kick, waar ik echt van stond te kijken. Joost die meteen koud water op haar been begon te doen althans probeerde, maar de buitenkraan deed het niet, pakte haar beet en op de kamer volgde een behandeling met pincet en schaar. Daarna moest ik een bijsluiter lezen van een soort zalf die misschien goed voor brandwonden zou kunnen zijn en daar had ik totaal geen moeite mee omdat die in het Turks geschreven was. We zijn toen naar de dokter geweest om toch een beetje zekerheid te hebben. We zijn s. avonds toch maar gaan eten; Kalamari, Dolmates en Griekse salade. Heerlijk !!!!

ZATERDAG 20 AUGUSTUS.

Vanmorgen zijn we naar de apotheek in Korfoe-stad geweest en heb ik een eurocheque van 40000 uitgeschreven. Daarna zijn we begonnen aan een rondrit over het eiland, via Paleokastritsia zijn we de bergen in gereden naar SIdari en Troumbetas waar joost en ik nog even een duik hebben genomen in zee. Onderweg hebben we nog ergens in een dorpje gegeten. Best wel een vermoeiende dag. De hele dag was het bloedheet geweest en drukkend maar toen we goed en wel in bed lagen barstte er een onweer los dat ik in Nederland nog nooit had meegemaakt de ene flits volgde de andere op en het knalde over het hele eiland heen slagen of de wereld verging.

sidari korfu
Sidari

ZONDAG 21 AUGUSTUS.


Stranddag alleen maar niksen,rusten,slapen eten en drinken.

corfu korfu

MAANDAG 22 AUGUSTUS.

Om 10 uur zijn we van Korfoe vertrokken en hebben we met de mensen van onze kamer afgesproken dat we de aanhanger van Joost zolang bij hun konden laten staan en dat die over een tijdje weer zal worden opgehaald. Dat was prima en ze zouden ook zorgen dat er kamers vrij waren als ze we terug kwamen. Joost en Trudie hadden dus de hoognodige spullen over hun koffers verdeeld en datgene wat ze niet nodig hadden incl. helmen achtergelaten.
Dit hadden we gedaan omdat het peperduur was om de aanhanger mee te nemen op de Ferries. We zijn begonnen met rijden in Igomenitsa en zijn zo een dag doorgereden tot in Nafplion. Ik heb nog nooit zo'n hitte meegemaakt als op het vaste land daar viel je dus echt bijna van de motor af. Onderweg constant stoppen om te drinken. Eigenlijk reden we van tankstation tot tankstation. Joost kreeg het een beetje benauwd toen hij merkte dat alle motorrijders een helm droegen, ik ook trouwens. Maar het bleek toch niet nodig te zijn.
ROUTE; Igomenitsa, Margarita, Arta, Argrinio, Messolongi, Rio(overtocht met de boot) Korinthos, Argos, Nafplio. Tot Messolongi was het echt genieten van de omgeving en vanaf Patra was het dus ook doorjakkeren omdat het al laat en donker begon te worden.

Korinthos kanaal


Tussen Korinthos en Nafplion even de weg kwijt en verzeilden we een beetje in een soort maanlandschap waar we in het donker een door kaarsen verlicht kerkhofje zagen liggen. In Argos zijn we nog even gestopt om een foto te maken van het dorpsfeest dat daar in volle gang was compleet met speenvarkens en echte Griekse muziek op het dorpsplein. Ik stond daar in een bloedhitte met mijn zeiljas aan een foto te maken omdat het op de motor in de bergen best wel koud was, maar Joost en Trudie zaten te zweten achter hun scherm en lagen natuurlijk weer blauw van het lachen.

nafplion styraatje in griekenland nafplion griekenland
NaphlionVlak voor Nafplion nog even gestopt om op te warmen en een kopje koffie gedronken, daar liep nog een of andere ruige vogel rond met een trimapparaat te zwaaien en die wist zelf nog niet zo heel goed hoe hij moest kijken. Om 1 uur s'nachts in Nafplion aangekomen en Joost kreeg daar meteen escorte van een Honda bromfietsrijder die onder de indruk was van zijn motor. Deze loodste ons meteen naar een Hotel voor 6400 Drs. Nadat we nog even met de nachtportier( die overdag gaten zat te graven in de stad) hadden gekletst gingen we lekker naar bed.

DINSDAG 23 AUGUSTUS.

Vandaag met Trudie naar het ziekenhuis van Nafplion geweest, waar we weer eens een ander advies kregen. Nadat Joost 1000 Drs had betaald kon ze bij de dokter komen. Uit de behandelkamer kwamen rustig om het hoekje een paar Mega kevers gewandeld waaraan niemand zich stoorde. Het leek wel of iedereen dacht; Och daar heb je die kevers ook weer. Vandaag hebben we ook nog een ander hotel genomen omdat we bij het ander adres niet konden verlengen. Nu zitten we in Hotel des Roses.4500 Drs. Het lijkt wel 50 graden , bloedheet we zijn overdag toch maar wat gaan rusten

WOENSDAG 24 AUGUSTUS.

Vanmorgen ben ik erg vroeg opgestaan om Nafplion dat ik van de Griekse Cursus ken eens goed te bekijken en dan ook diverse plekjes tegengekomen die me bekend voor kwamen. Heb diverse kaarten gestuurd en bakjes koffie geleuterd.
Om 10 uur zijn we begonnen met onze spullen te pakken omdat er eens per week een boot vanuit Nafplion naar Naxos vertrekt zodat we niet naar Pireus hoeven te rijden. Om 2 uur de boot genomen. Om half 2 s'nachts in Naxos aangekomen. Daar werden we aangesproken door een ventje op een brommer die ons een kamer wilde aansmeren maar naderhand zijn beloftes niet nakwam. De kamer voor de eerste nacht moesten we delen met zijn drie? en de volgende dag kregen we aparte mooie kamers tegen een redelijke prijs, maar toen we eenmaal bij
het huis waren bleek het allemaal wat moeilijker te zijn. Toen we nee zeiden was ineens weer alles mogelijk. Dus niet gedaan. Toen we in de haven met de eigenaar van Potikian cafe-snack spraken had die voor ons 2 kamers met balkon direct achter de haven voor 5000 Drs. Het rook er erg muf en je moest wel een acrobaat zijn wilde je zonder kleerscheuren van het toilet of de douche gebruik maken.

Maar ja we hadden een dak boven ons hoofd en het was toch maar een slaapplaats en we waren de hele dag weg.

naxos appartement

DONDERDAG 25 AUGUSTUS.

De hele dag aan het strand van Naxos gelegen lekker rusten ,zwemmen en zonnen .Lekker eten in het bekende restaurantje aan het strand waar ik vorig jaar die motorfanaat had leren kennen. Joost had een ontsteking in zijn lies opgelopen en had daar nogal veel last van. S,avonds zijn we bij die invalide lamme tak gaan eten en werd er nog een straatmuzikant door een Griek verwijdert omdat die zogenaamd overlast verzorgde, waarop het publiek toch wel even reageerde.Het eten van mij was wel lekker omdat ik Kalamaris had, Joost en Trudie hadden gekookte kip.

VRIJDAG 26 AUGUSTUS.


Vanmorgen hebben we de motoren gepoetst en zijn we naar Appolonaris gereden, weer eens begonnen met de verkeerde weg en toen maar weer omgedraaid. iedere keer maak ik die fout, maar ieder jaar wordt de weg weer iets beter.
Appolon is en blijft leuk ondanks dat het maar heel klein is, maar het is supermooi water en leuke eetgelegenheden. Alleen bij het binnenkomen van het dorpje was er weer een toestand met op en neer rijden omdat de weg zo smal is en er net een bus en auto langs elkaar moesten. Later zijn we naar een lekker prive-strandje geweest waar Truus voor het eerst in het water ging och wat genoot ze.!
We werden argwanend door de dorpsvrouwtjes in de gaten gehouden omdat die toch nog niet zo gewend zijn aan vrouwen zonder bovenstuk van een bikini. Op de terugweg hebben we nog heerlijk van het landschap genoten, dat erg bergachtig is met veel ravijnen. Een foutje en je verteld het niet meer na. Ook zijn we nog een geschifte Hollander met zijn bromfiets tegen gekomen die stotterde bij het leven en moest ons zo nodig even uitleggen hoe we het beste met de motor door de bergen konden rijden. Hij legde ons precies uit hoe we moesten sturen en waarop we moesten letten. We zijn nog naar de apotheek geweest omdat het vermoeden bestond dat de wond van Trudie ontstoken raakte . Na lekker eten, koffie en ijs zat er weer een dag op.

ZATERDAG 27 AUGUSTUS .

Joost en Trudie zijn vanmiddag naar Santorini vertrokken .Ik heb ze uitgezwaaid in de haven van Naxos,omdat ik Santorini al gezien had bleef ik nog zolang op Naxos om mekaar dan weer over een paar dagen te treffen op Kreta. Toen ik terugging om naar het strand te gaan kwam ik daar Brigitte en Cecile tegen uit Landgraaf.

griekse vrouwen

Met hun natuurlijk liggen kletsen aan het strand en s,avonds mee gaan uit eten, hardstikke leuk mee gepraat en gelachen.

ZONDAG 28 AUGUSTUS.


Aan het strand gelegen,motor gereden richting zuiden en voor de rest geluierd, s,avonds weer eten met die 2 kippen.

MAANDAG 29 AUGUSTUS.

S'morgens om 10 uur de boot naar Iraklion genomen, bij de tussenstop in Santorini stonden op de kade Joost en Trudie al bij de motor te zwaaien, ik had ze al meteen gezien. Ze hadden het leuk gehad en hadden met een DUITS stel samen opgetrokken, die ze al in Naxos ontmoet hadden bij de haven. We lachten ons weer meteen kapot en hadden natuurlijk veel te vertellen. Toen we in Iraklion aankwamen zijn we meteen een pittabroodje gaan eten en hebben we informatie ingewonnen over de schepen die vertrekken ,als we weer naar huis gaan.In de haast hebben Joost en Trudie niet nog even goedendag kunnen zeggen tegen het Duitse stel omdat ik vliegensvlug in de stad zat met de motor en Joost achter mij aan reed. Daarna zijn we richting Elounda gereden, onderweg,vlak achter Malia stond Joost te pissen en van de LASSITI hoogvlakte te genieten toe de motor van Joost om begon te kiepen en Trudie zat er nog bovenop. Geen houden aan natuurlijk. Geen schade.
Het begon s,avonds voor mij weer fris te worden maar Joost zat nog in zijn T-shirtje een sigaretje te roken met een BIG SMILE.
In Elounda hebben we meteen bij Dinos een bak koffie genomen en Joost vroeg of ze Jan Weis konden en binnen een paar minuten hadden we twee kamers ,waarvoor we voor ons drieen 5000 Drs moesten betalen. Grote kamers en een grote keuken maar een klote toilet, maar voor dat geld super natuurlijk. Bij Dinos hebben we dan ook meteen maar gegeten, toen we ons eerst gedoucht hadden en een beetje georienteerd. Voor onze motoren gold eigenlijk in het hele dorp geen parkeerverbod meer en speciaal voor de terrassen niet meer omdat daar zelfs de parkeerverbodborden werden weggenomen.
Er waren in de tijd dat wij daar vertoefden regelmatig opstoppingen omdat vooral de motor van Joost en Trudie door een hoop mensen werd bekeken en bewonderd. Duitsers wisten natuurlijk tot in detail te vertellen hoe die motor functioneerde.60 Versnellingen een top van 300 en een stuk of 400 P.Ks. Heerlijk was het om door de familie zo opgenomen te worden we hadden echt het gevoel, welkom te zijn en ondanks dat het zakenlui zijn deden ze alles eraan om het ons naar onze zin te maken en gezellig te babbelen.

DINSDAG 30 AUGUSTUS.

HIEP HIEP HOERA JOOST IS VANDAAG JARIG.


Vanmorgen ben ik al vroeg het dorpje ingegaan en er was toevallig markt. Ik heb daar voor Joost een T-shirt gekocht als klein presentje voor zijn verjaardag. Zelf had ik er ook 2 stuks gekocht omdat de spullen die je meeneemt niet meer schoon te krijgen zijn als je ze op de hand moet wassen. S'middags zijn we lekker aan het strand geweest en hebben we genietst.
Later zijn we naar Agios Nicolais gegaan en hebben daar ook een heerlijk etentje ter ere van Jopie verorberd in het leuke kleine haventje achter de bushalte waar ook een strandje is. S,avonds koffie en ijs bij Dinos.

WOENSDAG 31 AUGUSTUS.

Rondrit over de Oostkant van het eiland gemaakt. O.a. naar Plaka, Neapolis en Kritsa geweest. Het was weer eens enorm heet. In Kritsa is in feite geen zak te beleven en van die vrouwtjes die je daar naar binnen willen loodsen word je ook doodziek. Toen we in Elounda vertrokken zijn we meteen de bergen ingereden en we zaten niet alleen hoog maar ook de weg werd steeds slechter, je kon echt merken dat daar boven geen hond meer woonde. In de buurt van Plaka kwamen we nog in een dorp dat nog ongerept was.
Daar hebben we nog in een kroegje koffie gedronken en van een oude man foto's gemaakt

griekse boer

(de kosten van de foto's zaten zoals later bleek in de prijs van de consumpties).Ook kwam er nog zo'n vogel langs die op een bisschop leek die op een tractor zat, dat was grappig om te zien. In Neapolis hebben we nog een wandeling gemaakt en wat gedronken.s,avonds warm gegeten bij Dinos.

DONDERDAG 1 SEPTEMBER.

Vandaag zijn we naar het Palmenstrand van Vai geweest, leuk maar commercieel
Ik keek ook mijn ogen uit omdat ik er een andere voorstelling van had omdat ik daar 20 jaar geleden ook al eens geweest was en toen heb ik dat met de bus vanuit Iraklion gedaan en viel dat erg tegen omdat er weinig palmen stonden, en er in de directe omgeving geen zak te doen was. Maar nu was het echt mooi omdat ze daar natuurlijk vele palmen bij geplant hadden en omdat ik het dit keer met de motor deed en dan rij je door een pracht landschap.
Op de heenweg nog even gestopt met de motor voor koffie langs de weg waar we nog een paar Hollanders hadden wijsgemaakt dat we net terug waren van Israel ,dat deden we omdat er zo'n stel klootzakken in de buurt zaten die ons een beetje zaten aan te kijken alsof we outlaws waren. Ze hadden meteen de mond gestopt. Ook stond daar nog een Duitser die maar de hele tijd zat te puffen van de hitte, hij was met de brommer onderweg en een loei zware rugzak. Nadat we in Vai waren geweest zijn we nog enkele kilometers doorgereden en kwamen we bij een rustig, fraai strandje waar ook nog een opgegraven oude stad lag.

Daar hebben Joost en ik nog lekker gezwommen en zijn we nog bij mooie rotsen en inhammen geweest in het water.
Prachtige kleuren en planten in het water Een Griek met duikerspak had daar nog Kalamaris geschoten met zijn waterharpoen. Op de terugweg was het best weer koud omdat je tegen de avond daar grotendeels in de schaduw rijdt. Eten hebben we in de haven van Elounda gedaan in de buurt van Who Pays the Ferryman.

VRIJDAG 2 SEPTEMBER.

Vanmorgen ons boeltje gepakt omdat het de laatste dag in Elounda is. Afscheid van Klowdy,Dinos en Rhonda genomen. We zijn toen op weg gegaan naar Iraklion en hebben in de stad nog olie gehaald voor Joost in een motorzaak even buiten de stad waar we een hele tijd hebben moeten wachten omdat het hele personeel van die zaak buiten bij de motor van Joost stond om hem te bewonderen. Er werden zelfs foto's gemaakt van de motor en enkele details zoals het dashboard en de stereoinstallatie. Om half acht krijgen Joost en Trudie de boot, KING MINOS.
Na nog wat gebabbeld te hebben hebben we afscheid genomen , het was een echt fijne tijd samen, en dan moet je het weer in je eentje doen. Ik heb nog even gezwaaid toen ze boven aan de reling stonden en toen ben ik richting Rethimnon vertrokken.
Tijdens het ritje nog wat liggen denken over de vakantie met die 2 knoeten en af en toe schoot ik op de motor weer eens in de lach. Het was echt een fijne vakantie geweest met die 2. In Rethimnon nog even bij het oude vrouwtje geweest voor een kamer maar die had geen meer vrij en ik had geen zin om die andere kamer die zij mij aanbood te nemen en ben toen maar wat rondgereden als een gek om een kamer te vinden. Ben toen in Misiria terecht gekomen bij Manos waar ik een kamer kreeg voor 4000 Drs. Wat een te gekke vent. Hij begon bij onze eerste ontmoeting meteen te schreeuwen wat ik wel moest.
Nadat hij mij de kamer had laten zien moest ik eerst upstairs om koffie en meloen te nuttigen. Toen het 12 uur was kreeg ik de opdracht om te gaan slapen want Manos ging ook slapen,ik wist toen nog steeds niet hoe duur deze supernette kamer was.

ZATERDAG 3 SEPTEMBER.

Hele dag wat aan het strand gelegen en uitgerust. Ook eerst nog even bij Adonio geweest en daar een lekker ontbijtje genomen. Verder lekker geslenterd en met de motor gereden. Ik was toch wel kapot en lag vroeg in bed. 11 uur.

ZONDAG 4 SEPTEMBER.

Israelische meisjes ontmoet en s,avonds even mee gepraat ,voor de rest een niets dag .

MAANDAG 5 SEPTEMBER.

Manos jarig.
Vandaag naar het strand geweest en heb de motor gepoetst bij Manollos en Chrissoulla. Nog tijdens het poetsen even met die mensen uit Hamburg gekletst die ook bij hun een kamer hadden. S'middags werd ik door Chrissoulla gevraagd of ik bij hun kwam eten om half 10.
Toen ik daar dan aankwam bleek dat het de verjaardag van Manolos was en er was dan ook binnen een paar minuten het huis gevuld met familieleden van hem en zo maakte ik dus een echt Grieks feest mee ,met Griekse muziek en heerlijk Grieks eten. Eten in allerlei variaties en natuurlijk van die vieze zoete koek na. Helaas verstond ik het grootste gedeelte niet maar men deed zich alle moeite om me er zoveel mogelijk bij te betrekken. Ik stond te kijken van de kadootjes die hij kreeg, echt kitsch, maar zij vonden het te gek. Toen kwam de raki op tafel en werd er stevig gedronken.
Al met al hartstikke gezellig.
Toen Mannollos slaap kreeg zei hij : Mannollos sleep you sleep! en daarmee was het feest teneinde.

griekse familie kreta

DINSDAG 6 SEPTEMBER.

Vanmorgen bij een kop koffie afscheid van Chrissoulla en Dimitri genomen omdat ik vandaag naar Iraklion ga om daar de boot te nemen naar Santorini.
Op weg naar Iraklion kwam ik de motorrijders met de Goldwing uit Thessaloniki nog tegen die zwaaiden zo opvallend dat ze bijna van de motor vielen.
In Iraklion nog gevraagd voor een rustig plaatsje in de buurt van de stad om nog wat te zonnen. Ben toen naar een plaatsje in de buurt van Gournes gegaan waar ik op het strandje nog een hele tijd met een Hollander gesproken heb wiens vrouw ongeneeslijk ziek was en alles deed wat God verboden had.
De boot vertrekt om 19.30uur.
Een heel geklooi voor ik aan boort was van de Anemos.
Het was een hele toestand met die vrachtwagens er was zelfs een vrachtwagen die eigenlijk een te hoge laadklep had maar die werd wel even passend gemaakt door hem er gewoon in te rammen.
Om half 12 in Fira aangekomen en dan nog naar Kamari, daar was niets te zien het was echt pikkedonker en op het platteland zag je geen hand voor ogen en dat zonder bril dus last van insekten.
Van Kamari naar Perrissa en daar heb ik omdat iedereen lag te pitten maar een slaapplaats op de bank direct aan het strand genomen. Keiharde ondergrond en een enorme wind met stofwolken.

WOENSDAG 7 SEPTEMBER.

Vanmorgen om half 8 een kamer gevonden in Kamari (3000drs) bij een vieze oude onbeschofte heks. De kamer met balkon was in ieder geval schoon netjes en in de buurt van het strand. Omdat ze ook een bromfietsverhuurbedrijfje hadden kon ik daar ook lekker de motor afspuiten.

Daarna ben ik even op bezoek gegaan bij de kippen uit landgraaf die het hartstikke leuk vonden om me weer te zien.
Met hun ben ik dan ook voor de rest van de dag opgetrokken .Dus lekker aan het strand wat ik ook wel nodig had want ik was kapot van de dag te voor.
S,avonds in het centrum gegeten en vroeg naar bed.

DONDERDAG 8 SEPTEMBER.

Vandaag de hele dag met de kippen liggen ouwehoeren die zijn s,avonds vertrokken maar eerst hadden we nog even samen vies gegeten. Dat was een adresje dat zij kenden nou dat was dus echt niet te vreten. S,avonds nog met de motor naar Fira geweest.

VRIJDAG 9 SEPTEMBER.

Rondrit over het eiland gemaakt o.a naar Ia geweest en vooral langs de kuststrook gereden waar ik in enkele kleine dorpjes terecht kwam. Daar was ook een kerkhofje waar voor sommigen zelfs een eigen kapel gebouwd was. S,middags bij een ticket-office de Duitsers getroffen die ik ook al op de boot was tegengekomen met hun Yamaha's. Peter und Astrid, met hun heb ik s,avonds gegeten in een dorpje vlak bij Messaria.

motor kreta
ZATERDAG 10 SEPTEMBER.

Vandaag peter en Astrid weer getroffen in Karpopos op het strand Lekker koffie geleuterd op het strandterras en daarna nog gegeten in een echt lekker Grieks Kafeneon aan het zwarte strand.
Om 21.15 uur de boot naar Pireus.

ZONDAG 11 SEPTEMBER.

Om 6 uur in de ochtend in Pireus aangekomen.
Het was nog vroeg, dus het was koud . Ik had dan ook maar even de leren jas en broek aangetrokken, zelfs mijn handschoenen en de helm had ik op.
In Athene nog even verreden omdat het een beetje een chaos was in de stad omdat er een nieuwe metro werd aangelegd.
Buiten de stad was het langzaamaan wat warmer aan het worden, maar daar stonk het omdat ik door een olieraffinaderijenbuurt reed.
Langs de weg zag ik nog dat ik door Dafne kwam waar het wijnfestival altijd is.
Via de autoweg Korinthos Parga richting Igoumenitsa gereden.
Bij Rioh het veerpont genomen, waar nog een bus met Hollanders stond die een rondreis per bus maakten door Griekenland.
Onderweg was me nog de ritssluiting van de motortas kapotgegaan en was ik een van mijn laatste pakjes shag verloren.
Ik heb nog gegeten bij een wegrestaurantje waar ik met Joost en Trudie nog op de heenweg had gegeten.
Toen ik in Igoumenitsa aankwam stond die lul van een vent weer bij het ticket-office, die daar ieder jaar staat om mensen naar binnen te lokken ,met een kop koffie zelfs, en ze dan een ticket wilt aansmeren voor Italie.
Daar de boot voor Corfu net op het punt stond te vertrekken had ik binnen een minuut besloten om toch nog naar Corfu te gaan.
Na een bootvaart van 2 uurtjes was ik er dan weer en om 6 uur s,avonds was ik in Saint Georges.
De mensen van ons hotelletje waren hartstikke blij me weer te zien en ze vertelden maar over Joost en Trudie, hoe leuk die wel waren en hoe netjes.
Ik dacht al bij mezelf dat is ook wel wat erg overdreven.
De kamer was binnen 5 minuten schoon gemaakt en ik was dan ook blij dat ik mijn spulletjes daar kon laten neerploffen.
Ben toen nog gaan eten bij dat restaurant waar rotmeid werkte en ben nadat ik lang genoeg gewacht had op hoge poten naar de baas gegaan om te betalen.

MAANDAG 12 SEPTEMBER.

Heerlijk geslapen en overdag ben ik naar het strand geweest.
Het was nu een stuk rustiger dan een paar weken geleden. S,middags ticket gekocht voor Ancona, daar moest ik extra voor naar Korfoestad. In de stad heb ik dan de nodige tijd doorgebracht met eten, ijsjes, koffie winkeltjes kijken en fotograferen. Vroeg naar bed want morgen moet ik er al om half 6 uit.

korfu stad stad korfu

DINSDAG 13 SEPTEMBER.

Om 8 uur in de ochtend op de boot gegaan naar Ancona. Had van tevoren nog inkopen gedaan om genoeg te peuzelen te hebben voor de komende 24 uur. Op de boot nog vrachtwagenchauffeurs getroffen uit Nederland. De meest ideale slaapplaats gevonden op de boot omdat er op een van de bovenste decks bedden opgesteld stonden.
Dus ik hoefde alleen maar even een voetpomp te lenen en mijn luchtmatras was op de juiste spanning. Slaapzak erover en klaar is kees. Aan boord lekker kunnen zwemmen. Net als alle andere jaren waren er weer Dolfijnen te zien maar net niet meer als ik mijn fototoestel bij de hand had. Ondanks dat de reis 23 uur duurt viel het best wel mee, het was in ieder geval een boot van de MINOAN-LINES en dat is wel de beste maatschappij.

WOENSDAG 14 SEPTEMBER.

Rond 8 uur aangekomen en ben meteen maar begonnen om mijn dikke motorspullen te verzamelen omdat ik van Joost en Trudie gehoord had dat het regende en koud was geweest je weet maar nooit. Tegen de middag begon het dus al meteen met regenen. Op de autoweg stond aangegeven dat het 37 graden was maar 2 uur later was dat al teruggebracht tot 20 graden. Ik was dus eigenlijk al meteen zeiknat. In het begin kon ik het nog wel zien aankomen als er een enorme bui kwam aanzeilen en kon ik nog schuilen om het ergste te voorkomen maar later in de dag bleef het ononderbroken regenen. Op die manier ben ik door gekachelt tot in Zwitserland. Onderweg heb ik nog met motorrijders uit Duitsland en Nederland gesproken die ook zeiknat waren. Mijn meegebrachte plastic vuilniszakken die hielpen ook niet meer.
De mensen op de parkeerplaatsen keken mij aan of er een Zombie aankwam.

motor in de regen regenweer op de motor

Nog met de motor omgekiept
Warme koffie voor de maag en om je handen te warmen. Op een gegeven moment was het zo gevaarlijk dat het niet verstandig was om nog door te rijden, de bliksem bleef maar inslaan aan alle kanten en het was ondertussen al donker geworden. Hartstikke mooi dus, vooral als je zoiets op de televisie ziet met de verwarming op 27. Op een gegeven moment ben ik een onbewaakte parkeerplaats opgereden om mijn laatste droge spijkerbroek aan te trekken, en ik stond goed en wel met mijn broek op mijn enkels toen ik bezoek kreeg van enkele heel ruige jongens.
De situatie was wel bedreigend omdat ik maar alleen was, en ik moest dan ook meteen aan die vrouw uit Kerkrade denken die ze hier vorig jaar hadden vermoord. Ik legde al demonstratief het lange broodmes op de tafel maar dat maakte waarschijnlijk ook geen indruk. Ik heb dus maar al mijn zeiknatte spullen weer aangetrokken en afgewacht, gelukkig kwamen er ineens een paar auto's en een vrachtwagen de parkeerplaats op en ineens waren ze verdwenen.
Vlug mijn rotzooi bijeengepakt en ben snel weggereden.

Daar ik in de haast mijn spullen niet goed had dichtgemaakt was ik dus nog natter als nat. Nadat ik in een dorpje had gevraagd of er ergens een hotel was, kreeg ik eindelijk om een uur of 10 een kamer. Dolblij ben je dan op zo'n moment. Alle spullen die nat waren,dus alle spullen had ik in de kamer rondgehangen om te drogen. De laarzen had ik op een kacheltje gezet, dat op zich weer geheel omwikkelt was door sokken en onderbroeken.


Natuurlijk had ik enorme zin in een hete bak koffie of iets lekkers te eten maar het probleem was dat ik niet naar de bar kon gaan omdat ik geen droge schoenen,broek,T-shirt enz. meer had.
Dus maar lekker onder het dekbed en pitten.
S,morgens eerst een ontbijt genomen ter waarde van zo'n 40 piek. Op dat moment was het lekker droog buiten dus het beloofde wat.
De spullen waren nog allemaal klam en het was dus geen pretje om dat spul weer aan te doen.
Maar ja verstand op nul en maar door. Ik ben om een uur of 8 vertrokken en het bleef maar gieten.Op een gegeven moment weet je niet beter en je rijd maar door.
Ik heb alleen maar gestopt om me op te warmen, te tanken , koffie te drinken en wat te eten.
Zo ben ik aan een stuk doorgereden en om een uur of 8 s,avonds was ik in Landgraaf waar ik eerst bij mijn zus ben langs gegaan waar de kinderen nog op waren om op ome Ton te wachtten.
Zo ben ik dus weer eens gezond en wel thuis gekomen van een moordvakantie die vooral door Joost en Trudie, een van de leukste, gezelligste,grappigste vakanties is geworden.
Het enigste erge dat mij had kunnen overkomen zou zijn geweest , dat ik me had doodgelachen, of dat ik onderweg was doodgevroren.

   
Home